Bygdekvinner – limet i samfunnet

I dag dumpet «Bygdekvinner» ned i postkassen  min! Hurra!

Bladet Bygdekvinner er medlemsbladet for Norges Bygdekvinnelag.

Bygdekvinner - limet i bygda

Bygdekvinner – limet i bygda

Jeg har i mange år nå vært medlem i det lokale bygdekvinnelaget, -også som styremedlem i det lokale laget. Jeg har fått innsikt i hva Norges Bygdekvinnelag står for, hvordan man jobber, hvilke mål og verdier man har og hvilke aktiviteter som skapes i og rundt de lokale bygdekvinnelag. Men det er først de seinere år etter ei stund som aktiv i andre organisasjoner og med en mye dypere innsikt i hvordan samfunnet fungerer at jeg virkelig har fått øynene opp for hvilke muligheter lokale bygdekvinnelaget kan gi både enkeltpersoner, familier, kultur, næringsliv og samfunnet for øvrig.

I lederen til nr2 – 2016 skriver leder Marna Ramsøy blant annet:  «…..  Vi skal være et attraktivt møtested for kvinner, og vi jobber på tvers av generasjoner og kulturer.» SÅ vakkert sagt! «På tvers av generasjoner og kulturer…» Ja, for det er akkurat det Bygdekvinnelaget gjør i praksis! Se bare på noe av det som står i dette nummeret av Bygdekvinner:

Plantefarging av garn

Plantefarging av garn

SONY DSC

Mattradisjon

Her er et glimt fra Børsa og Viggja lokallag som har høstet fra naturen og farget garn. Tur-kunnskapsformidlig-sosialt samvær, integrering av nye medlemmer og lære nytt håndverk alt i ett!

SONY DSC

Nyskapning av tradisjon – Håndverk og kulturarv tilpasset vår tids bruk

Utvidelse av horisonter

Utvidelse av horisonter

 

For å forstå seg selv og egen kultur bør man også kjenne andre. Årlige reiser i regi av Bygdekvinnelaget kan være en fin anledning til å få utvide sin egen horisont.

 

 

 

Ville vekster

Ville vekster

Utnyttelse av naturressurser er en av mine store fanesaker, så at Norges Bygdekvinnelag nå har viet 2016 og 2017 til fokus på Ville vekster, gleder mitt hjerte stort. Og allerede i dette nummeret har de en artikkel om hvor man kan finne kunnskap slik at man allerede nå kan forberede året med tanke på aktiviteter i forbindelse med vekstsesongen.

 

AKTUELLE SAKER

AKTUELLE SAKER

Norges Bygdekvinnelag jobber for å øke bevissthet og ha innflytelse som   forbrukerorganisasjon. De jobber for å sikre matglede og mattrygghet for alle.

De viser solidaritet kvinner imellom- på tvers av landegrenser og kulturer.

Bygdekvinnelaget skal være tydelige og synlige der beslutninger tas.

De er opptatt av at vi skal forvalte våre ressurser på en slik måte at kommende generasjoner skal gis de samme ,- om ikke bedre, muligheter som vi selv har hatt til å bringe kultur, arv og kunnskap videre.

Kort sagt: Norges Bygdekvinnelag er et attraktivt møtested for kvinner, og de jobber på tvers av generasjoner og kulturer. Så enkelt, -så vakkert og så viktig! De er virkelig limet i samfunnet vårt. Limet som binder fortid, nåtid og fremtid sammen!

Du kan melde deg inn her eller du kan sende en mail til meg på sissel@bergegard.no eller sms på tlf 98448725 med navnet ditt, så kan jeg ordne med innmelding for deg.

Om sissel

Nyttevekstelskende bondekjerring med sansen for å leve i øyeblikket. Sanker, melker, kjører traktor og lager kosmetikk.
Dette innlegget ble publisert i Bygdekvinner, Hobby og håndverk, Jordvern, Landbruk, Nyheter, Nyttevekster og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.