Mikroplast i kosmetikk

«Skjønnhet kommer innenfra, heter det. Hva har så skjønnhetspleieprodukter inni seg? Sammen med 10.klassing Jonathan fra Kragerø skole har vi gjort de første mikroplast- eksperimentene i Naturvernforbundets kystlaboratorie. Undersøkelser internasjonalt viser nemlig at enkelte kosmetikkprodukt kan inneholde flere hundre tusen små plastkorn. Kan det virkelig være nødvendig? Nye undersøkelser både i verdenshavene og i pol-isen viser at slike plastkorn nå er vidt spredt i miljøet, og at for eksempel dyreplankton og fisk får de i seg. Bekymringen er blant annet at dette kan gi skader på mennesker og dyr gjennom næringskjeden. » –Per-Erik Schulze, marinbiolog NaturvernforbundetNaturvernforbundet sin blogg.

40x-mikroplast

Å bruke plastkorn er sikkert rimelig, men det er absolutt ikke miljøvennlig! Skrubbekorn i fra kremer av diverse art, havner i vasken, går videre i kloakken og følger løpet videre hele veien. En god del av dette avfallet havner til slutt i havet. Dersom skrubbekorna i disse kremene ikke er nedbrytbare så blir de en del av fiskematen – som vi igjen skal spise. Naturvernforbundet jobber med å kartlegge hvordan disse mikroplastkorna sprer seg i naturen og hvordan man kan se konsekvensene av dem.

Selvsagt så har man en app for å finne mirkoplastkorn-produkter: http://get.beatthemicrobead.org/  Denne kan gjøre det lettere å unngå produktene.

Man kan også lage skrubbekremer selv ved å tilsette f.eks kaffegrut eller sukker i en nøytral krem. Kaffe virker dessuten sammentrekkende og svært bra for f.eks cellulitter! Man kan også velge kremer og såper med naturlige skrubbelement.

Jeg produserer også ei dusjskrubbsåpe med kaffe og sukker og ei ren kaffeskrubbsåpe med sitrusduft som også fjerner lukt. (denne er beregnet for grove mannfolk- og budeiearbeidshender) Jeg har nå laget en ny skrubbekrem med tørket, malt rosenrot som skrubbelement. Litt ekstravagant kanskje, siden rosenrot er så dyrebart, men det er også vidunderlig revitaliserende for huden! Jeg har jo enkel smak: kun det beste er godt nok!

Rosenrotåker

Rosenrotåker

Om sissel

Nyttevekstelskende bondekjerring med sansen for å leve i øyeblikket. Sanker, melker, kjører traktor og lager kosmetikk.
Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.