Vinterhøner

Mange tror at høner ikke er ute om vinteren og at de ikke tåler kulde, men det er slettes ikke tilfelle. Høner går gjerne ute om vinteren og de tåler fint temperaturer ned mot 20-30 minus.

VinterhønerDet eneste man må være påpasselig med er hanekammer. Men med ringblomstsalve fra Landlig Velvære er det ikke noe problem. 😉 Ringblomstsalve med kun vegetabilske oljer hindrer forfrysninger på kammen og gjør den blank og fin!

 

En helt annen ting er at de ikke liker så godt å gå på snø og det bør helst være sol før de går ut. Men også her det det forskjell på rasene. Enkelte raser som islandshøns, australorps, jærhøns og en del svenske raser ser jeg at er røffere og tåler mye mer. En sydamerikansk rase som heter araucana er de mest pysete som jeg har hatt på gården! Når temperaturen kryper ned på mot minus, så stikker de ikke nebbet ut av hønsehuset!

SONY DSCMen også her finnes der unntak. Her ser dere Petrus, en blanding mellom maran og araucana. Han trosser kuldegradene rett som det er for å ta seg en tur på kjøkkentrappa for å tigge godbiter fra matmor.

P1000968Og egg blir det også på vinteren. Litt mindre verping når det er veldig kaldt, men  vi  plukker egg hver dag selv i 15 minus.

 

 

 

 

Gode venner ved et originalt vannhull

Gode venner ved et originalt vannhull

En luftetur om dagen, gjør godt for alle, – også høner og haner!

 

Om sissel

Nyttevekstelskende bondekjerring med sansen for å leve i øyeblikket. Sanker, melker, kjører traktor og lager kosmetikk.
Dette innlegget ble publisert i Dyr og natur, Gårdsdrift, Hobby og håndverk, Hus og hage og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.