Ringblomst – Calendula officinalis

Dette er en skikkelig tøffing!

Duggfrisk og fersk ringblomst

 

 

 

 

 

 

Ringblomsten er en hardfør ettårig sommerblomster som dyrkes mye i Norge. Den kan bli ca 60 cm høy og blomstrer gjerne også etter at den første snøen har lagt seg. Ypperlig å dyrke i høytliggende områder og finnes i mange gul-oransje fargevarianter og både som enkle og som fylte blomster.

 

På Berge Gård dyrkes ringblomst økologisk som råvare til kosmetikkproduksjon. Denne unike lille blomsten kan brukes i hudpleie til så mangt og den blir derfor også hyppig brukt. Bare les hva Urtekilden ramser opp som noen av bruksområdene utvortes:

Hudbetennelser, utslett, eksem, kløe, sår, hudbetennelser, betennelse og eksem i endetarmsåpningen, vorter, liktorner, hard hud under føttene, kviser, spedbarnsutslett, store hudporer, svarte prikker, herpes, skabb, frostknuter, byller, føflekker, skrammer, kutt, skrubbsår, sprukne lepper, tannkjøttbetennelse, blødninger (f.eks. neseblødning), brannsår, leggsår, liggesår, åreknuter, hemoroider, blåmerker, forstuinger, solbrenthet, insektstikk, soppinfeksjoner som fotsopp, trøske i munnen og ringorm, bleieutslett, forkjølelsessår,  neglerotsbetennelse, såre brystvorter etter amming, magekatarr, Et avkjølt uttrekk kan brukes som øyevann ved såre øyne, øyebetennelse og bindehinnekatarr.

Primært brukes ringblomsten som vi dyrker til å lage ringblomstolje. Denne oljen brukes igjen i diverse produkter som vi lager helt uten eteriske oljer, parfymer og fargestoffer.

Her er noen av produktene som har ringblomst som base:

Ringblomstsalve

Anbefales på småsår, kutt og rifter. Knallfin som kuldesalve og bleiesalve til de minste. Også veldig fin på kuldeutslett, lett atopisk eksem og andre udefinerbare eksemer av lett type. Selv bruker jeg den som et slags førstehjelpsskrin til barna mine. Når minstemann hadde skadet seg bittelitt på en finger i barnehagen i dag f.eks så gråt han sine modige tårer: «Mamma, når vi kommer hjem, kan du ha på salve da?» Noe plaster var aldri på tale.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ringblomstkrem:  

Denne kremen står alltid på mitt bad og brukes som bodylotion og på tørre barnelegger. Den passer også som ansiktskrem, håndkrem og som en lett fotkrem. Ypperlig på sart og lys hud og som dagkrem på vinteren.

  Sjampo med ringblomst og honning:

Ringblomst og honningsjampo.

 

Sjampoen passer til alle hårtyper, men er spesielt laget  for de som har problematisk hårbunn. Kløe, småsår, tørre partier, tørt hårfeste og flass er en saga blott med denne sjampoen! Faktisk en av de få ting som jeg selv har opplevd som faktisk virker slik som det er sagt den skal! Den er helt uten eteriske oljer og parfymer og er derfor knallfin som barnesjampo!

Ringblomstduo

Ringblomst stor og liten

I tillegg til disse hovedproduktene i ringblomstserien, bruker jeg også ringblomst i en rekke andre produkter fra Landlig Velvære. Utrolig at en sånn en liten tøffing kan brukes til så mange, deilige saker!

 

 

 

 

 

Om sissel

Nyttevekstelskende bondekjerring med sansen for å leve i øyeblikket. Sanker, melker, kjører traktor og lager kosmetikk.
Dette innlegget ble publisert i Dyr og natur, Hobby og håndverk, Hus og hage, Landlig Velvære, Nyheter og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.